ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΗΝ ΓΑΤΑ ΣΑΣ

cat pill mΠολλές φορές η προσπάθεια να δώσετε μια φαρμακευτική αγωγή, από το στόμα, στην γάτα σας δεν έχει μεγάλη επιτυχία..... Σε αυτό το άρθρο σας δίνουμε κάποιες συμβουλές που ίσως να σας φανούν χρήσιμες.


• Ζητήστε από το προσωπικό του κτηνιάτρου σας ή από τον ίδιο τον κτηνιατρό σας να σας δείξει πως μπορείτε να δώσετε το φάρμακο. Έτσι όταν θα πάτε σπίτι και θα έρθει η στιγμή για την χορήγηση του φαρμάκου να είστε προετοιμασμένοι.

• Μερικές γάτες είναι εύκολο να πάρουν ένα φάρμακο όταν το δίνετε αναμεμειγμένο με την τροφή. Δυστυχώς όμως αυτό δεν είναι ο κανόνας. Οι περισσότερες γάτες είναι περίεργες και προτιμούν να μην αγγίξουν την τροφή τους.
Δοκιμάστε να βάλετε το χάπι μέσα σε μια λιχουδιά (π.χ. σε μια πλασμένη μπαλίτσα από τυρί), ίσως έτσι να την ξεγελάσετε πιο εύκολα.
Αποφεύγετε αρχικά να συνθλίβετε τα χάπια γιατί πολλές φορές αλλάζουν την γεύση του φαγητού και πιθανότατα η γάτα σας να μην το φάει ή να φάει ένα μερος του γεύματός της, οπότε δεν θα έχει πάρει και την απαραίτητη δόση.
Μπορείτε να δοκιμάσετε να δώσετε τη φαρμακευτική αγωγή πριν από το φαγητό, οι πιθανότητες είναι περισσότερες να τα καταφέρετε όταν το ζωάκι σας είναι πεινασμένο. Με αυτό τον τρόπο το φαγητό είναι μια θετική ανταμοιβή για τη λήψη του φαρμάκου, και η πράξη της λήψης φαρμακευτικής αγωγής συνδέεται με την κατανάλωση, η οποία μπορεί να αυξήσει την ανοχή και τη συμμόρφωση της γάτας σας.

medicating5
• Μπορείτε να δοκιμάσετε χρησιμοποιώντας κάποια βοηθήματα όπως μια πετσέτα ή ένα pill gun το οποίο υπάρχει στο εμπόριο. Τυλίξτε την γάτα σας απαλά με μια πετσέτα για να μην μπορεί να χρήσημοποιήσει τα μπροστινά ή πίσω πόδια της για να αποφύγει το φάρμακο. Η μέθοδος με την πετσέτα μπορεί να σας είναι πολύ χρήσιμη και αν πρέπει να δώσετε υγρό φάρμακο, επειδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ένα χέρι για να κρατήσετε την πετσέτα με την γάτα, ενώ με το άλλο να εισάγετε την άκρη της σύριγγας στην πίσω γωνία των χειλιών της γάτας σας πιέζοντας το έμβολο.

buster 5
Ένα pill gun ομοίως μπορεί να εισαχθεί στο στόμα της γάτας, και πιέζοντας το έμβολο ωθήτε το χάπι στο στόμα. Αυτό σας βοηθά να δώσετε το χάπι προς το πίσω μέρος του στόματος, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα η γάτα να το φτύσει. Παρέχει επίσης και μία προστασία ανάμεσα στα δάχτυλά σας και τα δόντια της γάτας σας.

Μην ξεχνάτε να ανταμείψετε το κατοικίδιο ζώο σας μετά από κάθε λήψη φαρμακευτικής αγωγής είτε με λιχουδιές, παιχνίδια ή χάδια!!!

 

 

Πηγή : northjersey.com