420633 482410125165483_613957672_nΟ Νάκι, ένας μικρός σκύλος που ζει στην Νεμπράσκα των ΗΠΑ, είχε εγκαταλειφθεί όταν ήταν 5 εβδομάδων. Κυκλοφορώντας αδέσποτος βρέθηκε σε μια λακούβα με πάγο με αποτέλεσμα να τραυματίσει σοβαρά τα πόδια του, τα οποία και έχασε.

Αφού μεταφέρθηκε σε κέντρο διάσωσης ζώων υιοθετήθηκε από μια γυναίκα η οποία πραγματοποίησε έρανο για να μπορέσει ο σκύλος να ξαναπερπατήσει.

c23bd7478e85f3b48d892978bf35eec5 Συμβουλές για την σίτιση του σκύλου σας με υγρή μορφή

 

·         Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου : ποτέ μη σερβίρετε σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 30 οC.

·         Χρησιμοποιήστε πιρούνι για να λιώσετε λίγο το φαγητό.

·         Μην λιώνετε το φαγητό στο πιάτου του σκύλου, ώστε να μην κολλήσει στον πάτο του.

·         Προσοχή! Για να μην τραυματιστεί ο σκύλος, ποτέ μην τον αφήνετε να τρώει απευθείας από την κονσέρβα.

rainydayΑλήθεια, εσείς θα αφήνατε το πάπλωμα και το χουζούρι σας για να πάτε έξω;

Κάπως έτσι λειτουργεί και για το σκύλο, που ειδικά τις βροχερές μέρες πολλά σιχαίνονται να πατήσουν κάτω ή ενοχλούνται όταν βραχεί το τρίχωμά τους. Αυτό συμβαίνει με την πάροδο των χρόνων στην προσπάθεια των ανθρώπων να εξανθρωπίσουν τα ζώα.
 Ξεπεράστε τα εμπόδια του κακού καιρού μετατρέποντας το σπίτι σας σε αυτοσχέδιο στίβο ατζίλιτυ. Έτσι και εσείς θα παραμείνετε ζεστοί και ο σκύλος σας χορτάτος από παιχνίδι.

 Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικές δραστηριότητες για παιδιά και σκύλους για μέσα στο σπίτι. Η ιδέα είναι να προσφέρουμε στα παιδιά την ευκαιρία να εκπαιδεύσουν τον σκύλο τους μέσα από απλούς τρόπους διασκέδασης. Μπορείτε κι εσείς να σκαρφιστείτε διάφορα παιχνίδια για αξέχαστες στιγμές παιχνιδιού, διασκέδασης και μάθησης.

156922368236030279 IKCeeDEa_c Η άφιξη ενός μωρού στο σπίτι μπορεί να είναι μια κατάσταση που θα φέρει αναστάτωση και νέα τάξη πραγμάτων μέσα στην οικογένεια. Πρέπει λοιπόν να προετοιμαστούν γι' αυτή την σημαντική αλλαγή όλα τα μέλη της. Μέλος μια οικογένειας θεωρείται και ο σκύλος ή οι σκύλοι αυτής, και θα πρέπει να βοηθηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να δεχτούν το μωρό με όση περισσότερη χαρά, τρυφερότητα και σεβασμό γίνεται.

Σημαντικό είναι να προετοιμαστεί το σκυλάκι πολύ πριν την άφιξη του μωρού στο σπίτι, όσο ακόμα η μητέρα είναι έγκυος.

11Η ανακάλυψη ενός μουμιοποιημένου σκύλου στο Μεξικό θα μπορούσε να ξεκλειδώσει τα μυστικά για τις κυνηγετικές παραδόσεις των αρχαίων φυλών της χώρας που... παραμένουν ακόμα μυστήριο για τους επιστήμονες.

 

Ο ανθρωπολόγος Ισαάκ Ακίνο (Isaac Aquino) παρουσίασε έναν οικόσιτο σκύλο 1000 ετών που πλέον εκτίθεται σε μουσείο της πόλης Torreon.

 

Ο σκύλος ανακαλύφθηκε, μέσα σε ένα σπήλαιο, μια άνυδρη περιοχή του βόρειου Μεξικού.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα σκυλιά ήταν από εκείνη την εποχή φύλακες των ανθρώπων αφού εκτιμάται πως είχαν εξημερωθεί, ενώ πιστεύουν πως θάβονταν μαζί με τα αφεντικά τους σε νεκρώσιμες τελετές.

 

Ας δούμε όμως την ιστορία του σκύλου από τα αρχαια χρόνια μέχρι σήμερα.

Page 1 of 4