"Τα μάτια ενός ζώου έχουν την ικανότητα να μίλουν μια σπουδαία γλώσσα"

Martin Buber 1878 - 1965

Γενικά

Πως να προστατεύσετε τα ζωάκια σας τον χειμώνα.

27c3c1312b5533a9eb491b944b29de64

Είστε πιθανώς ήδη ενήμεροι για τους κινδύνους που υπάρχουν όταν έχει καύσωνα και αφήνετε τα κατοικίδιά σας στο αυτοκίνητο, αλλά ξέρατε ότι και το πολύ κρύο δημιουργεί επίσης σοβαρές απειλές για την υγεία τους;

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να κρατήσει τα κατοικίδια ζώα σας ασφαλή κατά τη διάρκεια του κρύου χειμώνα:

Διαβάστε περισσότερα: Πως να προστατεύσετε τα ζωάκια σας τον χειμώνα.

Γιατί τα παιδιά νιώθουν την απώλεια του κατοικιδίου τους τόσο έντονα.

παιδι θλιψηΓια τα παιδιά, η απώλεια ενός κατοικίδιου ζώου μπορεί να είναι καταστροφική. Και η νέα έρευνα δείχνει ότι ένας από τους λόγους είναι ότι τα παιδιά μπορούν να δουν τα κατοικίδια ζώα ως τους καλύτερους φίλους τους.

 

Για παράδειγμα, ένα 13-χρονο αγόρι, στην μελέτη είπε ότι όταν η γάτα του πέθανε πριν από δύο χρόνια, ένιωθε σαν να "τελείωσε η ζωή του».

 

Τα νέα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα παιδιά «συχνά βλέπουν τους εαυτούς τους ως το κέντρο της αγάπης του κατοικίδιου ζώου τους», ο συγγραφέας της μελέτης Joshua Ράσελ, ένας βοηθός καθηγητής περιβαλλοντικών μελετών στο Canisius College στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, είπε σε μια δήλωση. «Περιγράφουν τα κατοικίδια ζώα τους ως αδέλφια ή καλύτερους φίλους με τους οποίους έχουν ισχυρές διασυνδέσεις».

 

Στη μελέτη, ο Russell ζήτησε από 12 παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 και 13 ετών, να πουν πώς αισθάνθηκαν για τους θανάτους διάφορων ζώων, συμπεριλαμβανομένων των θανάτων των δικών τους κατοικιδίων.

Διαβάστε περισσότερα: Γιατί τα παιδιά νιώθουν την απώλεια του κατοικιδίου τους τόσο έντονα.