ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ ΛΥΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

86B5BD3EFC8BF80FD35247665F9DD436Ένα ακόμη κρούσμα Λύσσας αλλά το πρώτο για το  Νομό Λάρισας επιβεβαιώθηκε από τις επίσημες κτηνιατρικές αρχές της χώρας.

Το κρούσμα αφορά σκύλο στην Ελασσόνα Λάρισας.

 

Tο επίσημο έγγραφο από Γενική Δ/νση Κτηνιατρικής - Δ/ση Υγείας Ζώων - Τμήμα Ζωοανθρωπονόσων του ΥΠΑΑΤ αναφέρει τα παρακάτω:

Μετά από έγγραφο του Εθνικού Εργαστηρίου Αναφοράς για τη Λύσσα, σας ενημερώνουμε ότι έγινε επιβεβαίωση ενός θετικού αποτελέσματος λύσσας που αφορά έναν σκύλο στην Ελασσόνα Λάρισας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.
Με δεδομένο την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, παρακαλούμε όπως εντείνετε άμεσα την εφαρμογή του Προγράμματος Επιτήρησης της Λύσσας, βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 331/10301-25/01/2013 με αρ. ΦΕΚ 198, τεύχος Β!
.
Επισημαίνεται ότι ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στην καταγραφή και τον εμβολιασμό των ποιμενικών σκύλων. Τονίζεται επίσης ιδιαίτερα, η επικοινωνία με τις δημοτικές αρχές της περιοχής σας, ώστε να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για περισυλλογή και τον άμεσο εμβολιασμό των αδέσποτων ζώων.
Επιπλέον παρακαλούμε όπως ενημερώσετε άμεσα τις Υπηρεσίες της αρμοδιότητάς σας καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το παραπάνω θέμα.
Ιδιαίτερα πρέπει να γίνει ενημέρωση των ιδιωτών κτηνιάτρων, των περιβαλλοντικών και σπηλαιολογικών οργανώσεων , των κυνηγετικών ομοσπονδιών, των κτηνοτρόφων , των υπηρεσιών περισυλλογής νεκρών ζώων που βρίσκονται στα εθνικά δίκτυα καθώς και οποιονδήποτε άλλων φορέων εμπλέκονται.

 

27/2/2014