ΑΛΟΓΟ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣΟι περισσότεροι από εμάς δίνουμε στα άλογά μας και στα πόνυ λιχουδιές είτε ως ανταμοιβή, είτε για να τους δείξουμε την αγάπη μας. Οι λιχουδιές που είναι κοντά στην φυσική τροφή ενός αλόγου είναι οι πιο υγιεινές.

original

Η σχέση που με τα χρόνια έχει αναπτυχθεί ανάμεσα σε εσάς και το άλογό σας είναι ιδιαίτερη. Είναι μια σχέση δοκιμασμένη από δάκρυα, χαρές και λύπες.Πιθανώς γνωρίζετε το άλογό σας καλύτερα και από τον καλύτερό σας φίλο.

Ενώ μπορεί να φαίνεται σαν το ίδιο άλογο, οι ανάγκες του αλλάζουν, όπως και η ηλικία του. Ο κρύος καιρός μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολος για τα μεγάλης ηλικίας άλογα,

Colourful-Freshwater-Tropical-FishΌπως όταν είναι ελεύθερα στη φύση, έτσι και όταν είναι στο ενυδρείο, τα ψαράκια μας έχουν συγκεκριμένες διατροφικές ανάγκες που διαφέρουν από είδος σε είδος. Η τροφή που θα επιλέξουμε πρέπει να αποτελεί σύνθεση όλων των σημαντικών συστατικών που χρειάζεται το ψάρι, αφού επηρεάζει κατά πολύ την υγεία του.

AnnaESPI201Η Άννα είναι ένα άλογο που βρέθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο περιπλανώμενο σε ορεινή περιοχή στο Αλιβέρι Ευβοίας, κοντά στο λιγνιτωρυχείο της ΔΕΗ.

”Το άλογο μόλις κατάλαβε ότι οι άνθρωποι που το πλησίαζαν ήταν φιλικοί, σήκωσε το μπροστινό του πόδι, δείχνοντάς τους ουσιαστικά το τραύμα του. Το πόδι ήταν σχεδόν ακρωτηριασμένο, κρεμόταν από ένα λεπτό στρώμα δέρματος.

191341 10150106633187100_7680066_o Θέλοντας να γνωρίσουμε τα οφέλη της Φυσιοθεραπείας πάνω στο άλογο (Equine Therapy) αποφασίσαμε να κάνουμε ένα αφιέρωμα και απευθυνθήκαμε στον πλέον ειδικό του συγκεκριμένου χώρου, τον Αλέξανδρο Γεωργίου.

Ο Αλέξανδρος ήταν αθλητής της Εθνικής μας ομάδας για πολλά χρόνια με πολλές και πολύ σημαντικές διακρίσεις στο βιογραφικό του. Έχει κερδίσει 3 χρονιές το πρωτάθλημα εφήβων, έχει 5 συμμετοχές στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και στη συνέχεια μετακομίζοντας στην Αγγλία απoκόμισε ακόμα μεγαλύτερη εμπειρία. Κάνοντας προπόνηση με κορυφαίους προπονητές όπως ο James Fisher και ο Tim Stockdale συμμετείχε με επιτυχία σε μεγάλα Grand Prix και παγκόσμια κύπελλα.

Το «κλικ» της επαγγελματικής του επιλογής έγινε στην Ολλανδία όπου βρισκόταν για να προετοιμαστεί για τους Ολυμπιακούς του 2004 ως μέλος της προ ολυμπιακής ομάδας. Ας αφήσουμε, όμως, τον Αλέξανδρο να μας πει τα υπόλοιπα:

Page 1 of 2