Η Άννα έκοψε το πόδι της για να σωθεί

AnnaESPI201Η Άννα είναι ένα άλογο που βρέθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο περιπλανώμενο σε ορεινή περιοχή στο Αλιβέρι Ευβοίας, κοντά στο λιγνιτωρυχείο της ΔΕΗ.

”Το άλογο μόλις κατάλαβε ότι οι άνθρωποι που το πλησίαζαν ήταν φιλικοί, σήκωσε το μπροστινό του πόδι, δείχνοντάς τους ουσιαστικά το τραύμα του. Το πόδι ήταν σχεδόν ακρωτηριασμένο, κρεμόταν από ένα λεπτό στρώμα δέρματος.

Παρά τον απίστευτο πόνο που αισθανόταν, περπάτησε σχεδόν δύο χιλιόμετρα από το βουνό στον δρόμο” λέει στα ”Νέα” η Φαίη Καλομοίρη.

Οι εθελοντές του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών (Ε.Σ.Π.Ι.) καθημερινά φροντίζουν το ακρωτηριασμένο πόδι της Άννας με στόχο να επουλωθούν οι πληγές και στη συνέχεια να τοποθετηθεί στο ζώο τεχνητό μέλος.

Αν αυτό συμβεί τότε θα είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα θα έχει επιτευχθεί η τοποθέτηση τεχνητού μέλους σε άλογο.AnnaESPI

Για την ιστορία, την Άννα είχαν εγκαταλείψει δεμένη σε ένα πάσσαλο οι ασυνείδητοι ιδιοκτήτες της.

Το άλογο προσπάθησε να κόψει το σχοινί για να απελευθερωθεί τραυματίζοντας πολύ σοβαρά το πόδι της, το οποίο είχε σχεδόν ακρωτηριαστεί πλήρως στο ύψους του μπουλέ.

Ο ιδιοκτήτης της την παράτησε σε μια πλαγιά για να πεθάνει.

Η Άννα όμως έχει πολύ ισχυρή θέληση για ζωή και θα τα καταφέρει.

Για επικοινωνία σχετικά με την Άννα:

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΙΠΠΟΕΙΔΩΝ

Οδός Φιλιάτη 79 (κάθετος Ανδριανού)

Ταχ. Θυρίς 6538, Λεωφ. ΝΑΤΟ, 19 400 Κορωπί

Tηλ.: 6979 090 513, 210 60 22 359

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Νεότερα για την Άννα :

Ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών με μεγάλη λύπη θέλει να ενημερώσει όλους τους φίλους του πως σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση το άλογο Άννα με το ακρωτηριασμένο πόδι υπέστη καρδιακή ανακοπή και πέθανε σήμερα 30 Απριλίου.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους προσπάθησαν με το δικό τους τρόπο ο καθένας να την βοηθήσουμε. Στο τέλος της εβδομάδας επρόκειτο να της τοποθετηθεί το πρόσθετο μέλος από τον κατασκευαστή κο Π. Νικόπουλο ώστε να μπορεί να περπατάει και αν η υγεία της το επέτρεπε στον επόμενο μήνα θα γινόταν χειρουργική επέμβαση.
Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για όποιον επ...ιθυμεί να του επιστραφούν τα χρήματα που κατέθεσε για την σχετική καμπάνια της Άννας παρακαλούμε πολύ να μας επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..


25/4/2013